Excursii de o zi in Delta Dunarii

Bucurati-va de excursii de o zi, cu plecare din Tulcea, catre destinatii deosebite din Delta Dunarii! Tururile de o zi sunt cuprinse intre 5 ore si 10 ore, in functie de destinatie, si promit sa va asigure experiente inedite.
Pret:
120 lei / persoana
Optional:
Pranz (50 lei / persoana)


 Pret:
150 lei / persoana
Optional 1:
Pranz (50 lei / persoana)
Optional 2:
Safari padurea Caraorman (30 lei / persoana)

 Pret:
180 lei / persoana

 Pret:
160 lei / persoana
Optional 1:
Pranz (50 lei / persoana)
Optional 2:
Safari padurea Letea (25 lei / persoana)

 Pret:
170 lei / persoana
Optional 1:
Pranz (50 lei / persoana)
Optional 2:
Safari padurea Letea (25 lei / persoana)

DESFASURATOR EXCURSIE DE O ZI IN DELTA

O excursie de o zi in Delta Dunarii este o oportunitate pentru aceia dintre dumneavoastra care isi doresc sa cunoasca si sa exploreze frumusetile Deltei, alaturi de fauna, vegetatia si oamenii ei. Pentru ca timpul este scurt, am gandit un program pe care turistii, insotitit de ghizi, il vor parcurge la bordul unei salupe dotate special pentru excursii in Delta Dunarii, cu plecare din Tulcea.
In contrast cu natura neexplorata, le oferim turistilor conditii actuale de transport cu o saluta modernizata in acord cu nevoile unei excursii de o zi in Delta Dunarii. Salupa dispune de toaleta moderna si o punte sigura, dotata cu scaune ce ofera un grad ridicat de confort. Pe durata itinerariului, turistii se pot misca si admira Delta, fara a ramane intr-o pozitie inconfortabila.
Independent de optiunea aleasa, respectiv excursie de 4 - 5 ore, excursie de 5 – 6 ore, excursie de 6 – 7 ore, excursie de 7 – 8 ore sau excursie de 9 – 10 ore, fiecare grup va fi insotit de un ghid care il va conduce spre cele mai frumoase atractii din Delta. Pe intreaga durata a excursiei de o zi in Delta, turistii vor dispune de cei mai buni ghizi si cunoscatori ai Deltei, pentru a-i introduce in peisajele pitoresti si a le furniza siguranta deplina tur – retur.
Locul de plecare este cel afisat in pachetul excursiei (a se consulta detaliile aferente fiecarui pachet). Se recomanda ca turistii sa respecte locul de preluare si orele la care se face imbarcarea in salupa. Pentru o desfasurare ca la carte, sosirea la salupa trebuie sa aiba loc cu cel putin 15 minute inainte de startul itinerariului, pentru ca fiecare turist sa dispuna de timp suficient pentru echipare si imbarcare.

EXEMPLU DE ITINERARIU EXCURSIE IN DELTA DUNARII

Itinerariul excursiei de o zi in Delta Dunarii incepe in port, unde turistii sunt asteptati pentru imbarcare. In functie de pachetul ales, pornim din port pentru a ne indrepta spre numeroase canale din Delta; urmam Canalul 36, Sireasa Sud si altele pe care va invitam sa le descoperiti alaturi de noi in vacanta de o zi in Delta si traversam lacurile Nebunu, Baclanesti si Fortuna.
Continuam exemplul de traseu cu salupa pe Canalul Olguta pentru a ajunge la destinatie: Mila 23. Aici, in sanul unei comunitati primitoare de oameni cu drag de Delta, turistii pot servi un praz specific pescaresc si se pot opri pentru a fotografia frumusetile gazduite de natura Deltei. Fauna si flora care declanseaza un spectacol deosebit de sunete si culori vor fi baza unor amintiri de neuitat.
In cadrul excursiilor de o zi, in functie de pachetul ales, vom putea traversa si Padurea Caraorman, cunoscuta pentru Stejarul Ingenuncheat, de 400 de ani si peste 30 de metri, sau zona de safari din Padurea Letea, un colt de natura intampinat de cai salbatici.
Dupa un periplu cu mirosuri traditionale si imagini de colectie, ne vom indrepta catre Portul din Tulcea.
NOTA: Fiecare traseu beneficiaza de atractii proprii. Acesta este un exemplu. Va rugam sa consultati descrierea fiecarui pachet, pentru a alege excursia care vi se potriveste.

RECOMANDARI PENTRU TURISTI

In timp ce Delta Dunarii ne ofera libertate prin prisma peisajelor nelimitate, ne si impune unele restrictii care asigura conservarea naturii si a ecosistemului sau. Inainte de a pasi in Delta sau odata ce ajungeti aici in calitate de turist, trebuie sa luati la cunostinta ca:
  • Nu este permis pescuitul pe durata excursiei, asadar nu aduceti echipament si momeala la bordul salupei;
  • Se recomanda pastrarea unui mediu placut la bordul salupei pe durata excursiei, pentru o calatorie in conditii de siguranta;
  • Nu este permisa eliberarea deseurilor peste bordul salupei, turistul avand obligatia de a le conserva pana la debarcare intr-un spatiu special amenajat;

ATRACTIILE DELTEI

Pe durata excursiei de o zi in Delta Dunarii luati contact cu cele mai frumoase locuri ale Deltei, unele recent descoperite, cu povesti interesante, fauna si flora spectaculoase. Fiind buni cunoscatori ai Deltei, am selectat pentru turisti doar locuri cu o incarcatura deosebita ce le vor fi prezentate de un ghid care le va sta la dispozitie tur – retur.
In functie de obiectivele care constituie un interes pentru turistii nostri, acestia se pot indrepta spre pachetul dorit, cu un itinerariu stabilit, in cadrul caruia pot vizita locurile care le sunt dragi si pot descoperi fauna pe care nu au vazut-o niciodata in realitate. Pasari viu colorate, nuferi si multe altele asteapta sa le descoperiti pe toate, intr-o zi, in sanul Deltei.
Facem o prioritate din locurile bogate in fauna si vegetatie bine conservate, dupa care ne indreptam spre locuri care gazduiesc traditii si gusturi ale gastronomiei pescaresti si arii protejate:
  • Brate: Bratul Tulcea, Bratul Sulina;
  • Paduri: Padurea Letea, Padurea, Padurea Caraorman (oprire pentru safari);
  • Lacuri: Lacul Rotund, Gorgova, Isac, Fortuna, Baclanesti, Nebunu, Matita, Merhei etc.;
  • Canale: Canalul Sontea, Madgearu, Barbosu, Eracle, Dunarea Veche, Cardon – Sulina etc.
Pe durata itinerariilor, turistii iau contact cu:
  • Flora: Peste 1800 de specii de plante ca stuf, rogoz, salcie pitica, tufe de mure etc.;
  • Fauna: Pesti, pisica de mare, hermina, vidra, nurca europeana, castor, pisica salbatica, pelicani.

REZERVARE SI PLATA


In vederea rezervarii unei excursii in Delta Dunarii, turistii vor achita un avans. Diferenta se achita la sosire. Fiecare turist care acceseaza unul dintre pachetele puse la dispozitie are obligatia de a respecta termenii si conditiile aferente acestui site.

PERMISUL DE ACCES IN DELTA DUNARII ESTE OBLIGATORIU ( 5 lei / pers.)

SI NU ESTE INCLUS IN TARIFUL EXCURSIEIRezervari telefonice: 0741338823