Excursie in Delta Dunarii cu barca. Lacuri si canale din Delta Dunarii. Barci special construite pentru turismul din Delta Dunarii.

Excursie lentă în Delta Dunării de 4 ore cu prânz tradițional inclus

Excursie lentă în Delta Dunării de 4 ore cu prânz tradițional inclus

179 LEI / persoană

Obiective principale:

 • Canalul Sireasa Nord
 • Canalul Trofilca
 • Lacul cu Cotețe
 • Brațul Chilia

*Durata totală a excursiei nu se schimbă dacă traseul suferă ușoare modificări cauzate de condițiile meteorologice, nivelul apei, canale blocate de plauri dar și de alte situații care nu țin de noi. Călătorim zilnic pe lacurile și canalele din Delta Dunării și imediat ce aflăm că pot exista modificări ale programului te notificăm.

Durată: Aproximativ 4 ore

Oră de îmbarcare: Pentru acest program prima oră la care se poate face îmbarcarea este 06:00 iar ultima oră pentru îmbarcare este 18:00. Noi formăm grupurile iar la momentul solicitării unei rezervări îți comunicăm disponibilitatea.

Tariful per persoană indiferent de vârstă include:

 • Consultanță turistică și asistență turistică locală
 • Masa de prânz tradițională (meniu la alegere peste/pui/vegetarian: felul 1, desert și apă)
 • Un loc în ambarcațiune premium dotată cu umbrar pentru traseul de excursie Bratul Tulcea – Canalul 36 – Lacul cu Cotete – Canalul Trofilca – Brațul Chilia – Canalul 36 – Bratul Tulcea
 • Combustibilul pentru excursie
 • Apă plată îmbuteliată 0,5l/persoană indiferent de vârstă

Tariful per persoană indiferent de vârstă NU include:

 • Taxa impusă de A.R.B.D.D. pentru permisul de acces în Delta Dunării; 5 lei/persoană (se poate achita online, prin SMS sau la tonomat – direct la sediul ARBDD)
 • Asigurări de orice tip (medicale, de viață sau pentru bunurile personale).

*Rezervarea pentru masa de prânz se face la pontonul nostru înainte de a pleca în excursie (în dimineața îmbarcarii). Nu există meniu ‘a la carte’, nu se poate comanda ca la restaurant prin urmare toți participanții primesc același preparat.

Rezervare și plată:

În vederea confirmării unei rezervări este necesar un avans de 50 lei/persoană. Plata avansului se poate face doar prin transfer bancar iar diferența se poate achita înainte de îmbarcare în numerar sau cu cardul. Pentru a solicita o rezervare ne poți contacta prin una dintre următoarele modalități: telefonic, SMS, WhatsApp sau e-mail.

Acest program are plecarea garantată cu minim 4 persoane adulte înscrise. În cazul în care grupul nu se formează vei fi notificat cu o zi înainte iar alternativele sunt:

 • Achitarea a 4 bilete
 • Reprogramarea pentru o altă zi la același program (în funcție de disponibilitate)
 • Alegerea unui alt traseu/program în aceeași dată (în funcție de disponibilitate)
 • Rambursarea integrală a avansului achitat.

*Fiecare solicitare semnifică acceptarea termenelor și condițiilor de pe acest site.

Detalii program:

Îmbarcarea pentru această excursie se face la pontonul nostru localizat în Portul Tulcea imediat după trecerea pe lângă bariera de la intrarea în incinta Tulco. Adresa oficială este Orașul Tulcea, Strada Grigore Antipa Nr. 10 (la intersecție cu Strada Independenței Nr. 1). Parcarea autoturismelor se poate face contra cost în incinta Tulco – parcare păzită și supravegheată video cu tarif 25 lei/zi/autoturism. Tariful pentru parcare este stabilit de administrația incintei Tulco iar plata se face la punctul lor aflat la bariera de la intrare.

Descoperă frumusețea și farmecul Deltei Dunării cu o excursie lentă pe Lacul cu Cotete până la Bratul Chilia. Această excursie îți oferă ocazia de a admira specii diverse de păsări în habitatul lor natural și de a savura un prânz tradițional pescăresc inclus în tarif la una dintre cele mai frumoase pensiuni din Delta Dunării.

În această excursie de aproximativ 4 ore, navigăm pe Canalul 36 și Canalul Trofilca, pentru a ajunge la Lacul cu Cotete, situat la aproximativ 15 km distanță de orașul Tulcea. Trecem pe lângă lacuri de mică adâncime, cum ar fi Lacul Carasu și Lacul Purcelu și înaintăm până pe Bratul Chilia. Pe acest brat, granița naturală cu vecinii noștri din Ucraina navigăm pentru scurt timp fără a depăși hotarul (nu este necesar să aveți documente speciale de călătorie pentru a participa la această excursie).

Bratul Chilia este un obiectiv rar întâlnit în excursiile din Delta Dunării iar după ce îl punctăm revenim pe un traseu la fel de frumos către Tulcea. Pe malul stâng al Dunării, la partenerii noștri „Casa Vera” suntem așteptați cu un prânz tradițional pescăresc. Facem un popas pentru masa de prânz de aproximativ o oră în această suburbie a orașului Tulcea, Tudor Vladimirescu. Vei avea ocazia să deguști preparate deosebite și să te bucuri de atmosfera relaxantă și plăcută a acestei zone. Această excursie este o oportunitate excelentă dacă ești în căutarea unei excursii de scurtă durată dar în ritm lent la finalul căreia să ai parte și de un prânz tradițional pescăresc.

Pensiunea Casa Vera este amplasată într-o zonă liniștită și plină de farmec. Decorul rustic și atmosfera primitoare te vor face să te simți ca acasă, iar preparatele deosebite pregătite cu multă îndemânare vor deveni o amintire de neuitat. Bucătăria pensiunii Casa Vera este specializată în preparate pescărești și oferă o varietate de opțiuni delicioase, pregătite cu ingrediente proaspete și gătite cu multă pasiune și atenție.

Dacă doriți să experimentați frumusețea Deltei Dunării în timp ce savurați cele mai delicioase preparate pescărești, această excursie lentă este alegerea perfectă. Odată ce veți gusta preparatele delicioase, cu siguranță veți reveni pentru a mai explora și alte opțiuni culinare.

Contact:

Telefon/WhatsApp (rezervare și informații suplimentare):  0742033399

Telefon/WhatsApp (oferte pentru grupuri organizate): 0742033399

E-mail: contact@excursiideltadunarii.ro

Solicită o rezervare excursie lentă în Delta Dunării cu prânz tradițional inclus

  *Copiii în funcție de vârstă beneficiază de reduceri. Te rugăm să ne scrii aici vârsta fiecărui copil din grupul tău (dacă este cazul).

  Politica pentru copii:

  Supravegherea copiilor pe toată durata programului este responsabilitatea aparținătorilor. Nu impunem o taxă pentru prezența la îmbarcare cu persoane neanunțate DAR reamintim că numărul de locuri din fiecare barcă este limitat. Reducerile de pe site-ul nostru se aplică doar pentru tarifele referitoare la excursiile cu barca. Pentru mesele de prânz și mașinile de safari/căruțe, fiecare dintre partenerii noștri are o politică diferită pentru copii. Reducerile de mai jos se aplică pentru fiecare copil însoțit de un adult. La momentul rezervării nu este necesar să ne transmiți copia certificatului de naștere dar este obligatoriu să o ai la tine atunci când te prezinți pentru îmbarcare:
  • Copiii cu vârsta între 0-2 ani beneficiază de gratuitate
  • Copiii cu vârsta între 3-6 ani beneficiază de reducere 75%
  • Copiii cu vârsta între 7-11 ani beneficiază de reducere 50%
  • Copiii cu vârsta între 12-14 ani beneficiază de reducere 25%
  • Copiii cu vârsta de peste 14 ani se încadrează la tarif întreg
   

  Masa de prânz tradițională în Delta Dunării:

  Prânzul tradițional presupune renumitul borș pescăresc la felul întai, care se prepară din mai multe specii de pește, precum știuca, somnul sau crapul și este servit în stilul tradițional al acestei zone. Se scoate peștele pe un platou alături de cartofi și celelalte legume, iar separat se servește bolul cu ciorbă, toate acestea împreună cu nelipsitul mujdei de usturoi. La felul doi, cel mai apreciat preparat este peștele prăjit, fie somn, crap sau caras, în funcție de captura din ziua respectivă. Desertul oferit de către gazde este mereu surpriză, iar în funcție de locație acesta variază de la gogoși, tartă cu fructe, plăcintă cu iaurt la multe alte delicatese. Locațiile alese pentru masa de prânz sunt case sau gospodării tradiționale, care oferă un meniu autentic din pește proaspăt.
  • Nu există meniu ‘à la carte’ și nu se poate comanda ca la restaurant, prin urmare, toți participanții primesc aceleași preparate.
  • La momentul rezervării, este necesar să ne transmiți dacă dorești meniul tradițional cu pește sau o alternativă, meniu cu pui sau meniu vegetarian.
  *Pentru acest program masa de prânz NU este inclusa în tarif.  

  Ambarcațiunile utilizate pentru această excursie:

  Ambarcațiunile noastre sunt fabricate în România de către partenerul nostru de încredere Corsar Nautic, alături de care ne-am personalizat flota punând la dispoziția turiștilor noștri bărci sigure, spațioase și confortabile. Toate ambarcațiunile noastre sunt concepute pentru a explora eficient cât mai multe zone din Delta Dunării greu accesibile și sunt pretabile atât pentru excursii lente cât și pentru transferuri pe distanțe lungi. Fiecare ambarcațiune este prevăzută cu prelată de marș iar pe parcursul excursiei, în funcție de vreme prelata se poate închide complet. Ori de câte ori vremea ne permite, deschidem complet părțile laterale, rămânând în continuare protejați de soare de către prelata cu rol de umbrar. Toate ambarcațiunile noastre sunt pentru agrement, astfel prin legislație sunt omologate la numărul maxim de 12 persoane (11 pasageri + 1 conducător). *Pentru grupurile mai mari de 11 persoane punem la dispoziție mai multe ambarcațiuni.

  Facilități la bordul ambarcațiunilor:

  • Ladă frigorifică și gheață
  • Sistem audio care poate fi utilizat doar la întoarcerea către Tulcea, pe brațele Dunării. Pe durata călătoriei pe lacurile și canalele Deltei Dunării reamintim că excursia se ține în Rezervația Biosferei Delta Dunării.
   

  Buna desfășurare a programului:

  Pentru o bună desfășurare a călătoriei aveți responsabilitatea de a citi întregul regulament.
  • Accesul pe ponton și accesul în ambarcațiuni se face doar cu aprobarea personalului nostru responsabil de organizarea îmbarcării.
  • La urcarea în barcă, conducătorul va înmâna fiecărei persoane câte o vestă de salvare care este obligatoriu de purtat pe toată durata călătoriei pe apă.
  • Locurile din barcă vor fi distribuite de către conducătorul acesteia iar în timpul deplasării te rugăm să nu te ridici sau să te plimbi în barcă. Pentru orice situație în care trebuie să te deplasezi câțiva pași este necesar să anunți în prealabil conducătorul ambarcațiunii.
  • Conducătorul ambarcațiunii este responsabil pentru siguranța întregului grup și este obligatoriu să îi respecți indicațiile. Fiind un foarte bun cunoscător al Deltei Dunării, dacă pe traseu sunt întâlnite situații excepționale (canale blocate de plauri, nivelul apei prea mic etc.) acesta va decide noul traseu care nu va afecta durata totală a programului.
  • La îmbarcări și pe parcursul călătoriei, este necesar să urmezi indicațiile personalului nostru (nu te apleca și nu scoate mâinile peste bord, riscul de accident este mare).
  • Din motive de siguranță nu permitem scăldatul în Dunăre de la bordul ambarcațiunii sau la punctele de îmbarcare.
  • Ne rezervăm dreptul de a refuza participarea la un program unde noi formăm grupul oricărei persoane aflate în stare de ebrietate. Conform termenelor și condițiilor noastre pentru o astfel de situație nu oferim compensații financiare.
  • Animalele de companie sunt binevenite doar la programele în regim privat. Ne rezervăm dreptul de a refuza participarea la un program unde noi formăm grupul oricărei persoane care se prezintă cu un animal de companie neanunțat. Conform termenelor și condițiilor noastre pentru o astfel de situație nu oferim compensații financiare.
  • Nu este permisă aruncarea deșeurilor în Rezervația Biosferei Delta Dunării. Te rugăm să ai în vedere că acestea se colectează, se păstrează pe durata călătoriei și pot fi aruncate la întoarcerea în port, la unul dintre spațiile special amenajate.
   

  Permisul de acces în Delta Dunării:

  Permisul de acces în Delta Dunării este NOMINAL și OBLIGATORIU (condiții impuse de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării). Tariful permisului este de 5 lei/persoană adultă și NU este inclus în tariful programului. Permisul se poate achiziționa online oricând de pe site-ul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (www.ddbra.ro) sau direct de la automatele aflate la sediul lor.
  • Copiii, seniorii dar și alte categorii beneficiază de reduceri sau gratuități conform condițiilor A.R.B.D.D. de pe site-ul lor. Distanța între sediul A.R.B.D.D. și punctul nostru de îmbarcare este de aproximativ 700 de metri.
  • Durata în care automatul eliberează un permis poate ajunge până la 3 minute și este necesar să ai la îndemână codul numeric personal pentru fiecare. Te rugăm să ai în vedere că prezența la îmbarcare se face cu 15 minute înainte de ora plecării.