*Copiii în funcție de vârstă beneficiază de reduceri. Te rugăm să ne scrii aici vârsta fiecărui copil din grupul tău (dacă este cazul).
Excursie All Inclusive
Obiective principale:
- Brațul Sfântu Gheorghe
- Canalul Caraorman
- Satul Crișan
- Satul și Pădurea Letea
- Brațul Sulina
- Orașul Sulina
- Vărsarea Dunării în Marea Neagră (în funcție de condițiile meteo și puterea valurilor)
*Durata totală a excursiei nu se schimbă dacă traseul suferă ușoare modificări cauzate de condițiile meteorologice, nivelul apei, canale blocate de plauri dar și de alte situații care nu țin de noi. Călătorim zilnic pe lacurile și canalele din Delta Dunării și imediat ce aflăm că pot exista modificări ale programului te notificăm.
Durată: Aproximativ 9-10 ore
Oră de îmbarcare: Pentru acest program ora la care se face îmbarcarea este 09:00. Noi formăm grupurile iar la momentul solicitării unei rezervări îți comunicăm disponibilitatea.
Tariful per persoană indiferent de vârstă include:
- Consultanță turistică și asistență turistică locală
- Un loc în ambarcațiune premium dotată cu umbrar pentru traseul de excursie Brațul Sfântu Gheorghe – Canalul Caraorman – Brațul Sulina – Satul Letea – Orașul Sulina – Vărsarea Dunării în Marea Neagră (în funcție de vreme) – Brațul Sulina – Brațul Tulcea
- Un loc în mașină de safari sau caruță pentru vizitarea Pădurii Letea
- Masa de prânz tradițională la un punct gastronomic local (meniu complet la alegere peste/pui/vegetarian: felul 1, felul 2, desert și apă)
- Excursie cu barca la Sulina până la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră (în funcție de vreme)
- Combustibilul pentru excursie
- Taxa impusă de A.R.B.D.D. pentru permisul de acces în Delta Dunării
- Taxa de intrare pe traseul turistic din pădure (taxă impusă de Romsilva)
- Taxa pentru accesul în Pădurea Letea impusa de Ocolul Silvic
Tariful per persoană indiferent de vârstă NU include:
- Asigurari de orice tip (medicale, de viata sau pentru bunurile personale)
*Rezervarea pentru masa de prânz se face la pontonul nostru înainte de a pleca în excursie (în dimineața îmbarcarii). Nu există meniu ‘a la carte’, nu se poate comanda ca la restaurant prin urmare toți participanții primesc același preparat. La momentul rezervarii este necesar să ne transmiți dacă dorești meniul tradițional cu pește sau alternativa, meniu cu pui sau meniu vegetarian.
Rezervare și plată:
În vederea confirmării unei rezervări este necesar un avans de 100 lei/persoană. Plata avansului se poate face doar prin transfer bancar iar diferența se poate achita înainte de îmbarcare în numerar sau cu cardul. Pentru a solicita o rezervare ne poți contacta prin una dintre următoarele modalități: telefonic, SMS, WhatsApp sau e-mail.
Acest program are plecarea garantată cu minim 4 persoane adulte înscrise. În cazul în care grupul nu se formează vei fi notificat cu o zi înainte iar alternativele sunt:
- Achitarea a 4 bilete
- Reprogramarea pentru o altă zi la același program (în funcție de disponibilitate)
- Alegerea unui alt traseu/program în aceeași dată (în funcție de disponibilitate)
- Rambursarea integrală a avansului achitat.
*Fiecare solicitare semnifică acceptarea termenelor și condițiilor de pe acest site.
Detalii program:
Îmbarcarea pentru această excursie se face la pontonul nostru localizat în Portul Tulcea imediat după trecerea pe lângă bariera de la intrarea în incinta Tulco. Adresa oficială este Orașul Tulcea, Strada Grigore Antipa Nr. 10 (la intersecție cu Strada Independenței Nr. 1). Parcarea autoturismelor se poate face contra cost în incinta Tulco – parcare păzită și supravegheată video cu tarif 25 lei/zi/autoturism. Tariful pentru parcare este stabilit de administrația incintei Tulco iar plata se face la punctul lor aflat la bariera de la intrare.
După îmbarcare, vei naviga pe Brațul Tulcea și vei parcurge în această călătorie de o zi mare parte din minunata zonă de lacuri și canale îmbrățișată de cele trei brațe ale Dunării, la nord Brațul Chilia, central Brațul Sulina și la sud Brațul Sfântu Gheorghe. Ghidul, care este și conducătorul ambarcațiunii, va puncta pe parcursul traseului lacurile și canalele întâlnite.
Prima parte a traseului, între Brațul Sulina și Brațul Sfântu Gheorghe, este cunoscută pentru întinderile de nuferi de pe suprafața lacurilor, precum și pentru tunelurile de vegetație formate deasupra canalelor ce uneori abia permit să se întrezărească cerul.
Prima oprire din cadrul acestui traseu este în Satul Crișan, situat din punct de vedere geografic în centrul Deltei Dunării. O masă tradițională la un punct gastronomic local poate deveni o amintire grozavă și ne vom bucura împreună de un prânz tradițional pescăresc (meniu complet cu două feluri și desert).
A doua parte a traseului, se desfășoară între Brațul Sulina și Brațul Chilia până în satul Letea. Această zonă de lacuri și canale este renumită pentru prezența în număr mare a stolurilor de pelicani și cormorani. Tot în această zonă, din cele peste 300 de specii de păsări adăpostite în arealul Deltei Dunării ai ocazia să fotografiezi egrete, stârci, lopătari, lebede, pescăruși sau chiar șoimul dunărean.
A doua oprire este în Satul Letea, către care accesul se face pe Canalul Sidor. Satul Letea a devenit cunoscut datorită cailor sălbatici în număr de peste 2.500, ce rătesc prin pădurea crescută pe dunele de nisip. Odată ajunși vom fi preluați de către un partener local, iar cu o mașină de safari vom merge până la intrarea în pădurea Letea, prilej cu care vei putea admira ultimii cai sălbatici din Europa. De la intrarea în pădurea Letea și până la spectaculoasele dune de nisip, parcugem distanța pe jos, timp de aproximativ 10 minute. Pe drum, poți admira stejarii de sute de ani deveniți masivi, teiul alb, lianele grecești și vița de vie sălbatică.
De la Letea plecăm mai departe pe Canalul Bârboșu care face legătura cu Brațul Sulina și înaintăm până la locul în care Dunărea se varsă în Marea Neagră. Acest loc este unul special datorită farului plin de istorie care veghează limita dintre fluviu și mare. Peisajul este completat de prezența epavei „Turgut S” și apariția ocazională a delfinilor care ne prind în jocul lor.
Ne lăsăm purtați de valuri și facem trecerea de la sălbăticie la civilizație.
A treia oprire este în Orașul Sulina, cel mai estic oraș al țării, situat pe o insulă unde accesul este posibil numai pe cale navigabilă.
Obiectivele principale ale orașului sunt Farul Vechi, plaja din Sulina renumită pentru nisipul său extrem de fin și Cimitirul Maritim unde există dovezi despre pirații din Sulina. Întoarcerea către Tulcea se face pe Bratul Sulina și durează aproximativ 90 de minute, revenind astfel în Portul Tulcea până la apusul soarelui și încheind o zi plină în care te-ai reconectat cu natura și ai descoperit o parte din spectaculoasa deltă a Dunării.
Contact:
Telefon/WhatsApp (rezervare și informații suplimentare): 0742033399
Telefon/WhatsApp (oferte pentru grupuri organizate): 0742033399
E-mail: contact@excursiideltadunarii.ro
Solicită o rezervare excursie All Inclusive
Politica pentru copii:
Supravegherea copiilor pe toată durata programului este responsabilitatea aparținătorilor. Nu impunem o taxă pentru prezența la îmbarcare cu persoane neanunțate DAR reamintim că numărul de locuri din fiecare barcă este limitat. Reducerile de pe site-ul nostru se aplică doar pentru tarifele referitoare la excursiile cu barca. Reducerile de mai jos se aplică pentru fiecare copil însoțit de un adult. La momentul rezervării nu este necesar să ne transmiți copia certificatului de naștere dar este obligatoriu să o ai la tine atunci când te prezinți pentru îmbarcare:- Copiii cu vârsta între 0-2 ani beneficiază de gratuitate
- Copiii cu vârsta între 3-6 ani beneficiază de reducere 75%
- Copiii cu vârsta între 7-11 ani beneficiază de reducere 50%
- Copiii cu vârsta între 12-14 ani beneficiază de reducere 25%
- Copiii cu vârsta de peste 14 ani se încadrează la tarif întreg
Masa de prânz tradițională în Delta Dunării:
Prânzul tradițional presupune renumitul borș pescăresc la felul întai, care se prepară din mai multe specii de pește, precum știuca, somnul sau crapul și este servit în stilul tradițional al acestei zone. Se scoate peștele pe un platou alături de cartofi și celelalte legume, iar separat se servește bolul cu ciorbă, toate acestea împreună cu nelipsitul mujdei de usturoi. La felul doi, cel mai apreciat preparat este peștele prăjit, fie somn, crap sau caras, în funcție de captura din ziua respectivă. Desertul oferit de către gazde este mereu surpriză, iar în funcție de locație acesta variază de la gogoși, tartă cu fructe, plăcintă cu iaurt la multe alte delicatese. Locațiile alese pentru masa de prânz sunt case sau gospodării tradiționale, care oferă un meniu autentic din pește proaspăt.- Nu există meniu ‘à la carte’ și nu se poate comanda ca la restaurant, prin urmare, toți participanții primesc aceleași preparate.
- La momentul rezervării, este necesar să ne transmiți dacă dorești meniul tradițional cu pește sau o alternativă, meniu cu pui sau meniu vegetarian.
Ambarcațiunile utilizate pentru această excursie:
Ambarcațiunile noastre sunt fabricate în România de către partenerul nostru de încredere Corsar Nautic, alături de care ne-am personalizat flota punând la dispoziția turiștilor noștri bărci sigure, spațioase și confortabile. Toate ambarcațiunile noastre sunt concepute pentru a explora eficient cât mai multe zone din Delta Dunării greu accesibile și sunt pretabile atât pentru excursii lente cât și pentru transferuri pe distanțe lungi. Fiecare ambarcațiune este prevăzută cu prelată de marș iar pe parcursul excursiei, în funcție de vreme prelata se poate închide complet. Ori de câte ori vremea ne permite, deschidem complet părțile laterale, rămânând în continuare protejați de soare de către prelata cu rol de umbrar. Toate ambarcațiunile noastre sunt pentru agrement, astfel prin legislație sunt omologate la numărul maxim de 12 persoane (11 pasageri + 1 conducător). *Pentru grupurile mai mari de 11 persoane punem la dispoziție mai multe ambarcațiuni.Facilități la bordul ambarcațiunilor:
- Ladă frigorifică și gheață
- Sistem audio care poate fi utilizat doar la întoarcerea către Tulcea, pe brațele Dunării. Pe durata călătoriei pe lacurile și canalele Deltei Dunării reamintim că excursia se ține în Rezervația Biosferei Delta Dunării.
Buna desfășurare a programului:
Pentru o bună desfășurare a călătoriei aveți responsabilitatea de a citi întregul regulament.- Accesul pe ponton și accesul în ambarcațiuni se face doar cu aprobarea personalului nostru responsabil de organizarea îmbarcării.
- La urcarea în barcă, conducătorul va înmâna fiecărei persoane câte o vestă de salvare care este obligatoriu de purtat pe toată durata călătoriei pe apă.
- Locurile din barcă vor fi distribuite de către conducătorul acesteia iar în timpul deplasării te rugăm să nu te ridici sau să te plimbi în barcă. Pentru orice situație în care trebuie să te deplasezi câțiva pași este necesar să anunți în prealabil conducătorul ambarcațiunii.
- Conducătorul ambarcațiunii este responsabil pentru siguranța întregului grup și este obligatoriu să îi respecți indicațiile. Fiind un foarte bun cunoscător al Deltei Dunării, dacă pe traseu sunt întâlnite situații excepționale (canale blocate de plauri, nivelul apei prea mic etc.) acesta va decide noul traseu care nu va afecta durata totală a programului.
- La îmbarcări și pe parcursul călătoriei, este necesar să urmezi indicațiile personalului nostru (nu te apleca și nu scoate mâinile peste bord, riscul de accident este mare).
- Din motive de siguranță nu permitem scăldatul în Dunăre de la bordul ambarcațiunii sau la punctele de îmbarcare.
- Ne rezervăm dreptul de a refuza participarea la un program unde noi formăm grupul oricărei persoane aflate în stare de ebrietate. Conform termenelor și condițiilor noastre pentru o astfel de situație nu oferim compensații financiare.
- Animalele de companie sunt binevenite doar la programele în regim privat. Ne rezervăm dreptul de a refuza participarea la un program unde noi formăm grupul oricărei persoane care se prezintă cu un animal de companie neanunțat. Conform termenelor și condițiilor noastre pentru o astfel de situație nu oferim compensații financiare.
- Nu este permisă aruncarea deșeurilor în Rezervația Biosferei Delta Dunării. Te rugăm să ai în vedere că acestea se colectează, se păstrează pe durata călătoriei și pot fi aruncate la întoarcerea în port, la unul dintre spațiile special amenajate.